Bizarr ételinnovációk a világon

Forrás: Shutterstock
1/10
Növényi hamburgerek húsos ízzel - Az Impossible Foods elkészítette a tökéletes hamis hamburgert. Komoly kutatómunka és kísérlet áll mögöttük, hiszen csak így tudták leutánozni a valódi húspogácsa ízét és állagátForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
2/10
Vattacukor ízű szőlő - A géntechnológiának köszönhetően olyan gyümölcsökkel és zöldségekkel találkozhatunk, amiről álmodni sem mertünk. Ugyanakkor arra még nincs konkrét válasz, hogy aggódnunk kell-e a géntechnológia miatt. A vattacukorízű szőlőt is két faj kereszteződésével hozták létreForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
3/10
Jégkrém folyékony nitrogén felhasználásával - A Sub Zero Ice Cream új szintre akarta emelni a jégkrémkészítést, így csökkentve az ökológiai lábnyomát. A folyékony nitrogénnek köszönhetően pillanatok alatt megfagyasztják a keveréketForrás: Shutterstock
Forrás: Ooho! Instagram
4/10
Vízgömb műanyag palackok helyett - Az 1990-es években óriási trenddé vált a palackozottvíz-fogyasztás. Ugyanakkor a műanyag lebontása sokáig tart. Az Ooho! nevű cég azonban forradalmasította a vízfogyasztást: feltalálták az ehető burokba csomagolt vízbuborékokatForrás: Ooho! Instagram
Forrás: Ooho! Instagram
5/10
A buborékok kalcium-kloridból és barna algából készültek. Figyeltek arra, hogy valamennyire strapabíró legyenForrás: Ooho! Instagram
Forrás: Shutterstock
6/10
Tücsökliszt - Ahogy az élelmiszerforrások egyre inkább elapadnak a világon, egyre több innovációval találkozhatunk. A marhahúselőállításnak például óriási az ökológiai lábnyoma, ezért újonnan a bogárevésre próbálnak rávenni minket. Magas fehérjetartalmúak és könnyű őket tenyészteni. Nem is csoda hát, hogy már létezik tücsökliszt, amely segíthet leküzdeni a kezdeti viszolygástForrás: Shutterstock
Forrás: Khushbu Shah/Mic
7/10
Szénnel készült fagylalt - A közelmúltban óriási trend lett a fekete jégkrém, amelynek színét az aktív szén adjaForrás: Khushbu Shah/Mic
Forrás: Shutterstock
8/10
Csirkementes csirkemellcsíkok - A Beyond Meat nevű cég készített először csirkementes csirkemellcsíkokat 100%-ban növényi alapú összetevőkbőlForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
9/10
Algából szalonna - Oregonban fedezték fel, hogy létezik egy algafaj, amelynek befűszerezve és megsütve pont olyan íze van, mint a szalonnánakForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
10/10
A THIS márka a húshelyettesítő húsételeiket borsó- és szójababfehérjéből készítik, termékeik mind ízben, mind kinézetre megtévesztésig hasonlítanak az igazi húsokra. A baconszalonnájuk sót és különböző nitrátokat is tartalmaz, miközben nincs benne telített zsírForrás: Shutterstock