Ezek az alapanyagok okoznak a leggyakrabban allergiát

Forrás: Shutterstock
1/10
Tojásallergia leginkább a 16 év alatti gyermekeknél fordul elő. Jelentkezhet gyomorfájás, kiütés és légzési nehézség isForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
2/10
A másik ismert alapanyag a tej: beszélhetünk tejcukor-érzékenységről, tejfehérje-érzékenységről vagy tejallergiárólForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
3/10
A glutén a gabonákban található fehérje. Érzékenység és allergia esetén kerülni kell a gluténtartalmú készítményeket és élelmiszereketForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
4/10
A kagyló és a tenger gyümölcsei is okozhatnak allergiát, ráadásul meglehetősen gyakran. Azonnal duzzanat, bőrpír, gyomorfájás és hányás jelentkezhet. Különösen érintett a garnéla, a homár és a tintahalForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
5/10
A halallergia hasmentést és egyéb emésztési nehézségeket okozhatForrás: Shutterstock
Forrás: Pexels
6/10
A másik gyakori alapanyag a diófélék csoportjaForrás: Pexels
Forrás: Shutterstock
7/10
Szójaallergia gyakran fordul elő csecsemőknél és kisgyermekeknélForrás: Shutterstock
Forrás: Pinterest
8/10
A földimogyoró-allergia szintén rendkívül gyakori és meglehetősen veszélyes isForrás: Pinterest
Forrás: Shutterstock
9/10
Kevésbé gyakori ugyan, mint az itt felsorolt többi alapanyag, ugyanakkor mégis sok embert érint a kamillaallergia. Hányást, szédülést és emésztési problémákat okozhatForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
10/10
A marha-, a birka-, a sertés- és egyéb húsok is válthatnak ki allergiát – gyakrabban, mint hinnénkForrás: Shutterstock