Így lesz szép a mézeskalács díszítése

Forrás: Shutterstock
1/10
A mézeskalácssütés legszórakoztatóbb része a díszítés. Tökéletes családi program! A cukormázzal való díszítéshez használhatunk habzsákot, dekortollat vagy nejlonzacskót, aminek kivágjuk a csücskétForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
2/10
A tökéletes cukormáz titka: egy közepes méretű tojásfehérjéhez 200 g cukrot adunk. Addig verjük a mázat, amíg a cukor feloldódik. Cseppentsünk bele 2-4 csepp citromlevet, hogy fényes, illetve tegyünk bele egy csipet sót, hogy fehér maradjonForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
3/10
Mézeskalácsainkat díszíthetjük fehér cukormázzal. Akkor lesz a legszebb a díszítés, ha kis lyukon adagoljuk a mázat, mert így tudunk vékony vonalat húzniForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
4/10
Bevonhatjuk a formák egész felületét is, ám ehhez hígabb mázra van szükségünk, mint az előző díszítési módnál. Tegyünk egy kis vizet a mázhoz, így tudjuk könnyen felhígítani. Érdemes azonban előbb meghúzni a forma kontúrját a kemény mázzal, majd a közepéről kiindulva egyenletesen eloszlatni a hígabb mázatForrás: Shutterstock
Forrás: Pexels
5/10
Ha bevonjuk a formák egész felületét, dekortollal készíthetünk bele kreatív mintákat is, ahogy a képen látjuk. Arra figyeljünk, hogy csak akkor kezdjük meg a cukormázas díszítést, amikor kihűlt a mézeskalács!Forrás: Pexels
Forrás: Shutterstock
6/10
Fehér cukormáz helyett használhatunk színezett cukormázat vagy dekortollat isForrás: Shutterstock
Forrás: Pexels
7/10
Különböző színű, formájú és méretű dekorcukorkákat is lehet már kapni, amelyeket szintén felhasználhatunk a díszítésnél. Szórjuk a cukormázra a biztos tartás érdekébenForrás: Pexels
Forrás: Shutterstock
8/10
Nagyobb cukorkákat, drazsékat és akár csokoládét is használhatunkForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
9/10
Ha inkább valami visszafogottabbra vágyunk, süssünk a mézeskalácsokba egész diót, aszalt gyümölcsöket, mazsolát, mogyorót, mandulát vagy fenyőmagotForrás: Shutterstock
Forrás: Pexels
10/10
Persze a mézeskalács forró csokoládéval a legfinomabb, úgyhogy erről se feledkezzünk meg! Hozzávalók: 1 csésze tej, 4 evőkanál csokoládécsipsz, ¼ teáskanál vaníliakivonat, 2 evőkanál cukor. Melegítsük fel a tejet egy tálban. Adjuk hozzá a cukrot, a csokoládécsipszet és a vaníliakivonatot és keverjük, amíg a csokoládé feloldódikForrás: Pexels