Megmaradt a tojássárgája?

Forrás: Shutterstock
1/10
A tojássárgája krémes textúrájú, így a legtöbb ételben jól érvényesül. Ezért nagyon könnyű megmenteni magunkat a bűntudattól, amelyet az élelmiszerpazarlás váltana ki, és felhasználni a maradék tojássárgájátForrás: Shutterstock
Forrás: Origo
2/10
Készülhet belőle klasszikus creme bruleeForrás: Origo
Forrás: Shutterstock
3/10
Vagy házi majonéz isForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
4/10
A legkézenfekvőbb megoldás ugyanakkor a tojássárgájából készült rántotta zöldségekkelForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
5/10
Úgy megsütve, mint egy tükörtojást, reggelire és salátákhoz is fogyaszthatjukForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
6/10
Persze, ha süteményt vagy péksüteményt sütünk, akkor is szóba jöhet, hiszen a tetejét meg lehet kenni veleForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
7/10
Vagy gondoljunk a különböző ízesítésű cobblerre, amely egy szuperkönnyű desszert. Bármilyen gyümölccsel elkészíthetjük és felhasználhatjuk hozzá a tojássárgájátForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
8/10
A klasszikus holland szósz két legjobb összetevője a vaj és a tojás. A krémes mártást szinte mindenki szereti, tésztaételekhez és salátákhoz is kiválóForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
9/10
Felhasználhatjuk a lávatorta elkészítéséhez isForrás: Shutterstock
Forrás: Brent Hofacker/Shutterstock
10/10
Vagy a klasszikus, házi tojáslikőrhözForrás: Brent Hofacker/Shutterstock