Kávés aranyszabályok, amelyet minden kávéimádónak ismernie kellene

Forrás: Shutterstock
1/10
Ha túl keserű a kávé, adjunk hozzá egy csipet sót. De tényleg csak egy csipetet! Meg fogja szelídíteni a kávé erős keserűségétForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
2/10
Adjunk kardamomot a kávéhoz. Ez a közel-keleti és a délkelet-ázsiai kultúrákban bevett gyakorlat, kellemes, virágos ízt ad a kávénakForrás: Shutterstock
Forrás: Pixabay.com
3/10
Nincs kávédarálója, azonban kapott egy csomag szemes kávét? Mozsárral és mozsártörővel ugyanúgy összetörheti. Bár időigényesebb megoldás, ugyanakkor közben tudja élvezni a kávé isteni illatátForrás: Pixabay.com
Forrás: Shutterstock
4/10
Kávés máz baconszalonnához? Naná! Egy eszpresszóból, juharszirupból és barna cukorból isteni mázat készíthetünk, amelyben megfürdethetjük a baconöket. Végül mehet a serpenyőbe sütésre. Izgalmas kombináció, egyedi íz!Forrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
5/10
Kávébabból akár krémes vaj is készülhet pirított dió vagy mogyoró, vanília, só és juharszirup felhasználásával. Az egész babok helyett használhatunk finoman őrölt kávét isForrás: Shutterstock
Forrás: Origo
6/10
Cseréljük le a cukrot fahéjra! Így csökkenthetjük a cukorbevitelünket kávézáskor. Plusz a fahéj felgyorsítja az anyagcserét és csökkenti az éhségérzetetForrás: Origo
Forrás: AFP
7/10
Sok vita folyik arról, hol tároljuk a kávébabot, ugyanakkor a legmegbízhatóbb megoldás a hűtő. Ott a babok hosszabb ideig maradnak frissek, míg az őrölt kávét szobahőmérsékleten kell tárolniForrás: AFP
Forrás: Shutterstock
8/10
Tegyünk egy kocka étcsokoládét a bögre aljára és öntsük rá a forró kávét. Hagyjuk, hogy a csoki megolvadjon, majd alaposan keverjük össze. Kész is a finom, krémes, ízesített kávé!Forrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
9/10
Otthon készíthetünk saját kávészirupot is, nem kell a boltban vásárolnunk. A vaníliás sziruphoz csupán össze kell főzni 1 és 1/3 csésze vizet, 1 és 1/2 csésze cukrot, 1 csésze barna cukrot 1 vaníliarúddal és 2 teáskanál vaníliaaromávalForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
10/10
Az őrölt kávé lehet fűszer is! Használjuk süteményekbe, hamburgerekhez steakhez, bordákhoz, sertéshúshoz, csirkehúshoz és halhoz. Íme egy könnyű recept: keverjünk össze 1 evőkanál őrölt kávét, 2 teáskanál őrölt fekete borsot és 4 teáskanál barna cukrotForrás: Shutterstock