8 ok, miért együnk rendszeresen narancsot

Forrás: Shutterstock
1/8
A narancs főleg szénhidrátokból és vízből áll, kevés fehérje és zsír van benne, a kalóriatartalma is alacsony, tehát kiváló alapanyag egy diétábanForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
2/8
Kiváló rostforrás, egy nagy narancsban 184 g rost van. A narancsban található fő rostok a pektin, a cellulóz, a hemicellulóz és a lignin. Támogatják az emésztést, a fogyást és a megfelelő koleszterinszint megtartásátForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
3/8
A benne lévő C-vitamin és citromsav fokozhatja a vas felszívódását a szervezetbenForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
4/8
A C-vitamin a kollagén termelésének fokozásával a csontok fejlődését is támogathatja. Az idő múlásával a test egyre kevésbé termel kollagént, ami ráncokat, gyenge csontokat és izmokat eredményezForrás: Shutterstock
Forrás: shutterstock.com
5/8
Számos növényi vegyületet, antioxidánst tartalmaz, amelyek hozzájárulnak az immunrendszer egészségéhezForrás: shutterstock.com
Forrás: www.196flavors.com
6/8
Ezenkívül a C-vitamin javítja a kalcium felszívódását, amely fontos szerepet játszik a csontok fejlődésébenForrás: www.196flavors.com
Forrás: Ács Bori
7/8
Antioxidánsai fokozhatják a fehérvérsejtek képződését, megakadályozhatják a szabad gyökök által okozott sejtkárosodástForrás: Ács Bori
Forrás: Ács Bori
8/8
Mivel nagy mennyiségű C-vitamint tartalmaz, fokozhatja az immunrendszer működésétForrás: Ács Bori