Ezeket a grillezési hibákat kerüljük el

Forrás: Shutterstock
1/10
Az első hiba, ha hideg alapanyagokat grillezünk. Mielőtt a finomságok a grillre kerülnének, legalább 15 perccel korábban érdemes kivenni a hűtőből és a pultra tenni azokat.Forrás: Shutterstock
Forrás: Pixabay / Készítette: Andreas Lischka
2/10
Használjunk olajat a grillrácson, így nem fog odaragadni, ráégni a hús.Forrás: Pixabay / Készítette: Andreas Lischka
Forrás: Getty Images
3/10
Kellemetlen baki, ha az ételünk átesik a grillrácson, bele a faszén közé. Kisebb darabok, vékony szeletek esetén bátran használjunk grilltálcát vagy alufóliát, így biztosan nem fogjuk a szénbe potyogtatni a finom falatokat.Forrás: Getty Images
Forrás: Getty Images
4/10
A rácsot mindig tisztítsuk meg előzetesen, ne hagyjuk rászáradni az égett darabkákat. Nemcsak az ételek ízét tehetjük így tönkre, de az egészségre is káros lehet.Forrás: Getty Images
Forrás: Getty Images
5/10
Figyeljünk rá, hogy csak azt vigyük ki a szabadba, ami azonnal a grillre kerül. A többi alapanyagot tároljuk a hűtőben, vagy hagyjuk a pulton attól függően, mikor fogjuk grillezni.Forrás: Getty Images
Forrás: Getty Images
6/10
Ne piszkáljuk, forgassuk a húsokat. Mindegyiknek idő kell, hogy átsüljön. Ha folyamatosan forgatjuk, akkor még lassabban fog átsülni. Ha a hús leválik a grillrácsról, akkor érdemes megfordítani.Forrás: Getty Images
Forrás: Getty Images
7/10
Túl meleg a grill. Igen, ez is hiba. Ha túlságosan forró, akkor a hús külseje megég, ám a belseje még nyers marad. Helyezzük el egyenletesen a faszenet, kotorjuk meg időnként, és szenteljük minden figyelmünket a grillnek.Forrás: Getty Images
Forrás: Getty Images
8/10
Miután begyújtottuk a grillt, érdemes hagyni átmelegedni. Szén esetén ehhez körülbelül 20-30 perc is szükséges. Ha nem hagyunk neki időt, a húsunk belül nyers maradhat.Forrás: Getty Images
Forrás: Shutterstock
9/10
Először a zöldségekkel és gyümölcsökkel kezdjünk, utána süssük a nyers húst.Forrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
10/10
Mi van akkor, ha alágyújtunk a grillnek, és elfelejtjük rátenni a rácsot? Nem fog kellőképp átmelegedni, a hús csak ráragad, megég azon a részen. Mindig melegítsük fel a rácsot is, mielőtt rákerülne az étel.Forrás: Shutterstock