A legfinomabb ehető virágok

Forrás: Chestnut School of Herbal Medicine
1/14
Az ibolya íze lágy, édes, feldobja a salátákat és a desszerteket. Készülhet belőle fagylalt és lekvár is. Gazdag antioxidánsokban, valamint gyulladásgátló antocianinokban. Túlzott gyomorsav esetén is használhatForrás: Chestnut School of Herbal Medicine
Forrás: Best4hedging
2/14
Jázminból készíthet teát, fagylaltot, lekvárt, de a desszertek ízesítésére is kiváló. Emeli az energiaszintet, növeli a koncentrációs képességet, erősíti az immunrendszert és nyugtatja az idegeketForrás: Best4hedging
Forrás: Shutterstock
3/14
Az akácvirágnak a szirmai ehetőek. Saláták alapanyaga, de belekeverhetjük a desszertek tésztájába is. Mézzel igazán jó párost alkot. Köhögéscsillapító, enyhe vízhajtó, görcsoldó és nyugtatóForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
4/14
A kapor sárga virága is ehető, cukorbetegeknek ajánlott. Savanyúságok alapanyaga. Csökkentheti a koleszterinszintet és vitalizálForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
5/14
Körömvirág: fogyassza nyári salátákban, süsse bele a pitetésztába, vagy egyszerűen használja díszítésre. Természetes színezék, hiszen virága sárgára festi az ételt. Gyulladásgátló, antibakteriális, fertőtlenítő hatású, élénkítő és görcsoldóForrás: Shutterstock
Forrás: Lovelight Herb Farm
6/14
Borágó: gyakran készítenek belőle salátát. Mártások, főzelékek ízesítője. Díszíthetjük vele italainkat, például egy kancsó friss limonádét. Torokfájásra és köhögésre használhatóForrás: Lovelight Herb Farm
Forrás: Shutterstock
7/14
Gyermekláncfű: virága saláták és desszertek hozzávalója, sőt panírba forgatva ki is ránthatjuk. Sok benne a kalcium, a kálium, az A-, a B- és a C-vitaminForrás: Shutterstock
Forrás: Wholesale Alibaba
8/14
Kerti szegfű: szirmai édesek, elsősorban a gyümölcsös desszertek ízesítésére használják. Krémek, sütemények, torták, dzsemek egyik alapanyaga is lehet. Kandírozva is fogyaszthatjuk. Ízületi gyulladás és migrén esetén is fogyasztható, széppé varázsolja a hajat és a bőrtForrás: Wholesale Alibaba
Forrás: Shutterstock
9/14
Bodzavirágból készülhet szörp, fagylalt, krém, illetve hozzákeverheti a desszertek tésztájához is. Jól kezeli a nátha és torokfájás tüneteit, immunerősítő és öregedésgátló tulajdonságokkal is rendelkezik.Forrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
10/14
A büdöskét saláták és köretek ízesítésére használják. Tálalja főtt rizshez keverve vagy főtt krumplival. Felveszi a harcot a fertőzésekkel, ellazítja a feszült idegeket és izmokatForrás: Shutterstock
Forrás: Garden Design
11/14
A levendula különleges édes íze sós és édes ételekhez is nagyon jól illik. Készülhet belőle szörp, tea, méz, mártás, lekvár, fagylalt, belesüthetjük a különböző desszertek tésztájába is. Megnyugtatja az idegeket, segít kezelni a stressztForrás: Garden Design
Forrás: Shutterstock
12/14
Kamillából nem csak tea készülhet, hiszen édeskés íze bármelyik süteményt vagy desszertet feldobja. Sőt, díszítésként is gyönyörű. Megnyugtat, javítja az alvásminőséget és az emésztéstForrás: Shutterstock
Forrás: gasztrokertben.reblog.hu
13/14
Hibiszkusz: bizonyos tanulmányok szerint segíthet csökkenteni a vérnyomást és a koleszterinszintet. Készülhet belőle lekvár, tea, saláta, stb.Forrás: gasztrokertben.reblog.hu
Forrás: Shutterstock
14/14
Árvácska: desszertek alapanyaga és díszítője, gazdag antioxidánsokban, A- és C-vitaminban. Gyulladáscsökkentő és vértisztítóForrás: Shutterstock