Sajtok grillezéshez

Forrás: Shutterstock
1/7
A haloumi egy hagyományosan juh- vagy kecsketejből készült, ciprusi sós sajt. Szilárd állagú, ezért tökéletes grillezni. Szendvicsben, pitában és önmagában is megállja a helyét.Forrás: Shutterstock
Forrás: Tablespoon
2/7
A grill mozzarellát is érdemes a rácsra tenni, ám nagyon kell figyelni rá. Különösen finom friss paradicsommal és bazsalikommal.Forrás: Tablespoon
Forrás: Shutterstock
3/7
A kefalotiri egy népszerű görög sajt, szintén szóba jöhet, ha grillezünk.Forrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
4/7
A feta is jól grillezhető, különösen finom, ha olívaolajjal és friss fűszerekkel tálaljuk.Forrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
5/7
Az ömlesztett füstölt sajtok is megállják a helyüket a grillen. Sőt, kifejezetten jó választás. Vágjunk belőle ujjnyi vastag szeleteket, és már mehet is a rácsra. A lényeg, hogy azért figyeljünk oda rá.Forrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
6/7
Bátran grillezhetjük a camembert sajtot is, ám érdemes alufóliába tenni, hogy biztosan ne folyjon szét.Forrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
7/7
A kecskesajtokat és a kék sajtokat is grillezhetjük, ám ezeket is érdemes előtte fóliába rakni és folyamatosan figyelni.Forrás: Shutterstock