Alternatívák fehérliszt helyett

Forrás: Shutterstock
1/10
A kókuszliszt több nedvességet szív magába, így sűrűbb, nehezebb lesz a belőle készült tészta. Ha ezzel sütünk, több tojásra vagy nedves hozzávalóra van szükség. Ideális választás a gyors kenyerek készítéséhezForrás: Shutterstock
Forrás: Thinkstock
2/10
Ha van zab a kamrában, akkor zabliszt is. Palacsinták, fehérjeszeletek és egyéb sütemények alapanyaga lehetForrás: Thinkstock
Forrás: Shutterstock
3/10
Az amarántliszt egy földes ízű, nehéz lisztfajta, ezért inkább más, könnyebb lisztekkel érdemes keverniForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
4/10
Csicseriborsólisztet adhatunk az édes ételekhez, mint a palacsinta, gofri, kenyerek, gombócok stb.Forrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
5/10
A hajdinalisztnek erős íze van, hajdinapalacsinták készítésnél használhatjuk elsősorbanForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
6/10
A köleslisztet felhasználhatjuk péksüteményekhez, süteményekhez, muffinokhoz vagy csokoládés kekszekhez. Érdemes legalább egy másik liszttel összekeverniForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
7/10
Quinoaliszt készíthetünk otthon is a magvak megdarálásával. Felhasználható muffinban, palacsintában és kenyérben is. Érdemes más liszttel kombinálniForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
8/10
A rozsliszt kiváló választás a kenyerekhez, kekszekhez és a rusztikus desszertekhezForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
9/10
A mandulaliszt meglehetősen sokoldalú és könnyen kezelhető. Zsemlemorzsa helyett is használhatjuk, ugyanakkor jó választás péksüteményekben vagy brownie-banForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
10/10
A finomra őrölt barna rizslisztnek olyan könnyű és poros a textúrája, mint a fehérlisztnek. Könnyű dolgozni vele és nincs markáns ízeForrás: Shutterstock