Hogyan használjuk fel a kenyér megmaradt sarkát?

Forrás: markcraemers  / Pixabay
1/8
Tudta, hogy a kenyér kiválóan felhasználható a levesek és a pörköltek sűrítésére? Pedig bizony így van. Kár lenne a kenyérsaroknak a kukában végeznie, ha ilyen praktikus módon felhasználhatóForrás: markcraemers / Pixabay
Forrás: Shutterstock
2/8
Hozzáadhatjuk a kenyérpudinghoz is! Ez egy isteni finomság, amellyel könnyen megmenthetjük a megmaradt, párnapos kenyeretForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
3/8
Készíthetünk belőle zsemlemorzsát. Csak reszeljük le, vagy tegyük a darabkákat egy kávédarálóba és már kész is van. Így anélkül jutunk zsemlemorzsához, hogy a boltba kellene szaladnunk érteForrás: Shutterstock
Forrás: --
4/8
A megmaradt kenyérsarok és a szikkadt kenyér tökéletes alapanyaga a máglyarakásnak is. A titok az egészben az, hogy a kenyérsarkakat gyűjthetjük a fagyasztóban, majd, amikor egy nagyobb mennyiség már összegyűlt, kivehetjük és abból csinálhatjuk az egész desszertetForrás: --
Forrás: Shutterstock
5/8
A kenyérhéj és a kenyérsarok még tölteléknek is jó. Keverjük össze darált hússal, baconnal, tojással, egy kis sóval és borssal, esetleg májjal, és töltsük a csirkébe vagy a csirke bőre aláForrás: Shutterstock
Forrás: Dreamstime
6/8
A megmaradt kenyérsarkat a fasírtkészítés során is felhasználhatjukForrás: Dreamstime
Forrás: Shutterstock
7/8
A cukor egy idő után hajlamos megkeményedni és összeállni. Kivéve akkor, ha kenyérdarabot teszünk bele. A cukor ugyanis felszívja a nedvességet a kenyérből. Ugyanez az elv igaz a kekszekre is. Ha azt akarjuk, hogy megőrizze puha textúráját, tegyünk mellé kenyeretForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
8/8
Ha kockára vágjuk, tökéletes kruton lesz belőleForrás: Shutterstock