A füge pozitív tulajdonságai és fogyasztási tippek

Forrás: Shutterstock
1/10
Az ókori görögök a fügét szent gyümölcsnek és természetes afrodiziákumnak tekintették. A termékenységet és a szeretetet szimbolizálta. Az ókori Indiában a fügét tejjel összekeverve fogyasztották. Mivel tele van ásványi anyagokkal, hozzájárul az általános egészséghezForrás: Shutterstock
Forrás: Dreamstime
2/10
A friss füge gyorsan megromlik, ezért viszonylag hamar el kell fogyasztani. Emiatt gyakran aszalják, amelynek köszönhetően télen is élvezhetjük az édes és tápláló gyümölcsöt. Ugyanakkor az aszalt több cukrot tartalmaz, mint a frissForrás: Dreamstime
Forrás: Shutterstock
3/10
Tápanyagokban gazdag, miközben viszonylag alacsony a kalóriatartalma, így jól kiegészíti az egészséges étrendet. Réz, magnézium, kálium, K-vitamin és B6-vitamin van benneForrás: Shutterstock
Forrás: --
4/10
Különösen rézben gazdag, amely hozzájárul az anyagcseréhez, az energiatermeléshez, valamint a vérsejtek és a kötőszövetek képződéséhezForrás: --
Forrás: Shutterstock
5/10
A fügének kiváló az antioxidánstartalma isForrás: Shutterstock
Forrás: Bon Appetit
6/10
A fügét régóta használják más országokban az emésztési problémák kezelésére, hiszen támogatja az emésztést. A benne lévő rostoknak köszönhető mindezForrás: Bon Appetit
Forrás: pixnio.com
7/10
A friss füge alacsony kalóriatartalmú, remek harapnivaló, és kiváló kiegészítője salátáknak vagy desszerteknekForrás: pixnio.com
Forrás: Ács Bori
8/10
Ha fügét látunk a boltok polcain vagy a piacokon, a következőkre figyeljünk: legyen mély színű, kövérkés, gyengéd, de nem puha. Figyeljünk rá, hogy zúzódásoktól mentes, az illatuk pedig enyhén édes legyen. Ha savanyú szagot érzünk, akkor romlottakForrás: Ács Bori
Forrás: Ács Bori
9/10
Az érett fügét a hűtőszekrényben kell tartani, ahol körülbelül két napig maradnak frissek. Mivel kényes természetűek és könnyen zúzódhatnak, tegyük őket papírtörlővel vagy konyharuhával bélelt tányérbaForrás: Ács Bori
Forrás: Shutterstock
10/10
A fügét hozzáadhatjuk a reggeli zabpehelyhez, jughurthoz, készíthetünk belőle turmixot, jól illik az édesköményhez, a mandulához, a rukkolához és a parmezán sajthoz is. Sőt, kiváló pirítósfeltét!Forrás: Shutterstock