Miért olyan egészséges a kimchi?

Forrás: Shutterstock
1/7
Mivel egy fermentált élelmiszerről van szó, elősegíti az emésztést és a rendszeres bélmozgást. Ez a benne lévő probiotikumoknak köszönhető.Forrás: Shutterstock
Forrás: Tourdulichhanquoc
2/7
Egészséges kiegészítője lehet egy fogyókúrás étrendnek is. A tanulmányok szerint a kimchiben található Lactobacillus baktériumok segítenek a hasi zsírégetésben. A káposzta rostjai hosszabb ideig fenntarthatja a teltségérzetet, megakadályozva ezzel a túlevést és a nassolást az étkezések között.Forrás: Tourdulichhanquoc
Forrás: Shutterstock
3/7
Fogyasztása a rossz és az összkoleszterin csökkenéséhez vezethet. A fokhagyma, a kimchi egyik fő összetevője, szelénben és allicinben is gazdag. Ezekről a vegyületekről ismert, hogy csökkentik a koleszterinszintet.Forrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
4/7
A kimchi tele van antioxidánsokkal, amelyek segítenek leküzdeni az oxidatív stressz káros hatásait.Forrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
5/7
A kimchi készítéséhez használt szuperélelmiszerek, mint például a gyömbér, a fokhagyma és a paprika, immunerősítő tápanyagokat és erős növényi vegyületeket tartalmaznak, amelyek segítenek leküzdeni például a náthát és az influenzát.Forrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
6/7
A tanulmányok szerint a fiatalos megjelenés titka a kimchiben rejlik. Ez azért van, mert a kimchiben található antioxidánsok megvédhetik a sejteket az öregedést kiváltó stressztől és gyulladásoktól.Forrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
7/7
A kutatók úgy gondolják, hogy a kimchi, mint a legtöbb erjesztett étel, előnyös a cukorbetegek számára. A szakértők ezt az antidiabetikus hatást a kimchiben található rostoknak tulajdonítják, amelyek segítenek gátolni a cukor felszívódását a bélben.Forrás: Shutterstock