Palacsinták a világ körül

Forrás: Shutterstock
1/16
Malajzia – Apam Balik: általában rizslisztes tésztából készítik, és édes mogyorós töltelékkel töltikForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
2/16
Szomália – Anjero: szivacsos textúrájú palacsinta, amelyet élesztővel készítenekForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
3/16
Venezuela – Cachapas: kukoricából készült palacsinta, amelyet olvasztott sajttal töltve készítenekForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
4/16
Anglia – Palacsinta cukorral és citrommal: hagyományos palacsinta, amelyet citromlével és cukorral szolgálnak felForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
5/16
Franciaország – Crêpes: vékony palacsinták, amelyeket összehajtva tálalnak. Lehet sós vagy édes, töltött vagy töltelék nélküliForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
6/16
Görögország – Tiganites: vékony palacsinta, amelyet hagyományosan mézzel, fahéjjal és joghurttal tálalnakForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
7/16
India – Uttapam: erjesztett rizs és fekete lencse tésztából készül, apróra vágott hagymával és fűszerekkel ízesítikForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
8/16
Ausztria – Kaiserschmarrn: puha, karamellizált palacsintadarabok, amelyeket dióval, mazsolával, almával és más édes hozzávalókkal esznekForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
9/16
Kanada – Írós palacsinta: az íróval készült palacsintákat reggelire fogyasztják vajjal és juharsziruppal. Vastag és puha textúrájú finomságForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
10/16
Finnország – Pannukakku: ezeket a palacsintákat téglalap- vagy köralakú serpenyőben készítik, aranyszínű, kissé vastag fajták. Miután megsült felszeletelik, és porcukorral, tejszínnel és gyümölcsökkel tálaljákForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
11/16
Japán – Okonomiyaki: sós palacsinta, amely lisztből, tojásból és káposztából készülForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
12/16
Oroszország – Olady: kicsi, vastag palacsinta, amelyet joghurttal vagy íróval készítenekForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
13/16
Kína - Cong you bing: rágós, sós palacsinta, amelyet szójaszószból készült mártással szolgálnak felForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
14/16
Izland – Pönnukaka: nagyon hasonlít a francia crêpeshez. Tejszínnel és porcukorral tálaljákForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
15/16
Svédország – Raggmunk: sós, burgonyából készült palacsintaForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
16/16
Skócia – Pikelets: ezeket a kicsi, vastagabb palacsintákat snackként fogyasztják a délutáni tea melléForrás: Shutterstock