A kínai kel 9 csodás tulajdonsága

Forrás: Shutterstock
1/9
A kínai kel K-vitaminban és kalciumban gazdag, amelyek hozzájárulnak a csontok egészségéhez és az idegműködéshezForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
2/9
Kis mennyiségű kalóriát, viszont rengeteg rostot tartalmaz. Tehát a kínai kel kiváló alapanyaga bármely diétának, sőt vele könnyen színesíthetjük az étrendünket isForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
3/9
Mivel a kínai kel gazdag rostforrás, így az emésztést is pozitívan befolyásolja. Segíti az emésztést, az anyagcserét és a méregtelenítéstForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
4/9
A kínai kel nem okoz puffadást, így az érzékeny gyomrúak is bátran fogyaszthatjákForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
5/9
Erősíti az immunrendszert is, mivel a C-vitamin kiváló forrása. A C-vitamin segít a különböző betegségek és fertőzések leküzdésébenForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
6/9
A benne lévő E- és C-vitamin még a bőrre és a haj növekedésére is jótékony hatással vanForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
7/9
Harcol a fáradtság ellen a benne lévő vasnak köszönhetően. Segít a hemoglobin termelésben, amely fontos szerepet játszik az oxigén szállításábanForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
8/9
Ez a zöldség gazdag kálium- és kalciumforrás, amelyeknek döntő szerepe van a magas vérnyomás csökkentésébenForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
9/9
A kínai kel béta-karotint is tartalmaz, amely a szervezetben A-vitaminná alakul. Ez a vitamin a látásra van jótékony hatássalForrás: Shutterstock