Az élelmiszeripari torzszülöttek nyara

Cronut Burger from Epic Burgers & Waffles and La Dolci
Vágólapra másolva!
Kevesen fogadják olyan lelkesen az akkora élelmiszeripari túlkapásokat, mint a cronut, vagy a rántott vaj, vagy akár a ramen burger. De mindennek van határa. 
Vágólapra másolva!

A nyár közepén New Yorkban felbukkant cronut egy fánkformára kiszúrt és bő olajban kisütött croissanttészta, amit mi is kipróbáltunk.

A mi cronutunk Forrás: Táfelspicc

Mág szerettük is, mert vannak azok az őszinte szénhidrátforrások, amiket nem lehet nem szeretni.

Aztán szintén New Yorkban felbukkant a ramen burger, ami egy pogácsaformára alakított tészta közé töltött hamburger.

A ramen burger Forrás: Goramen.com

Ezt már nem próbáltuk ki, de attól még kedves őrültségnek tűnik.

Most viszont a kanadaiak mindezt megpróbálták lepipálni, de a kisérlet nem sikerült túl jól. Egy torontói kiállításon 150-en kaptak ételmérgezést az ott felszolgált cronut burgertől (egészen pontosan a Staphylococcus aureus baktériumtól). Az Epic Burgers -ők találták fel a terméket- hamburgereiben a pogácsát a fent említett cronut vastagon cukrozott-fahéjazott változatából készítették, és egy szelet sajttal kiegészített húspogácsa, szalonna, juharszirupos szalonnalekvár, sült tojás (igen, ez mind) volt bennük a töltelék.

Sam Riches, a Thrillist bloggere kipróbált ezt a burgert az említett helyszínen, de megúszta a rosszullétet. Bőven illusztrált riportját itt olvashatják, de a lényeg, hogy a cronut burgerrel megszületett a junkfoodok legnagyobb császára, amelynek elfogyasztása így vagy úgy maradandó élményt jelent.

Az Epic Burgers & Waffles and La Dolci cronut burgere. Forrás: Flickr.com/LexnGer

És még csak augusztus van.