Kutyaviadal az akácerdőben

Flying dog teszt
Vágólapra másolva!
Az egyik legvagányabb amerikai sörfőzde, a Flying Dog söreiből az itthon éppen elérhető Kujo-t, Gonzót, a Raging Bitchet és a Horn Dogot kóstoltuk. Akácerdők, balzsamos keserűség, karamellás habok, öröm, és boldogság. A sörfőzde történetéről, alapítójáról és a cimkék miértjéről itt olvashat.
Vágólapra másolva!

Kujo

Forrás: Táfelspicc

Imperial Coffe Stout

8,9%

A gyártó szerint:

A pörkölt stout és a csokoládés kávé tökéletes egyensúlyát nyújtja. Finom földes ízjegyek keverednek a határozott kávé, vanília, csoki és karamell zamatával.

Szerintünk:

Forrás: Táfelspicc

Nagyon kávés, nagyon habzik. Tényleg, egy dolog habzik így, a kávé-kóla keverék. Keserű, de finom, lecsengése édes. Olyan ez, mint a kávé cukor nélkül, csak sörben. És van benne klasszik sokszázalékos csokoládé íz. Nagyon sűrű, és minimálisan szénsavas. Tipikusan az a sör, amivel ha jót akarsz az oldalasnak, a sütés végén a poharadból meglocsolgatod, sőt, csilit is tennék bele.

Gonzo

Forrás: Táfelspicc

Imperial Porter

9,2%

A gyártó szerint:

Pörkölt csokoládés, kávés, vaníliás maláta, egyedi, komlós harapással. Nagyszerűen megy füstölt húsokhoz, grill ételekhez, kemény sajtokhoz, kávés és csokis desszertekhez.

Szerintünk:

Forrás: Táfelspicc

Bodza, meggy, traubi illata van. Iszonyú keserű ez is, ilyen pokolian vastag keserűség még nem volt a számban, és ezt most nem a rossz értelemben mondom, szóval értitek, és a lehengerlő keserű mellett még simán érezhető némi gyümölcsösség. Sűrű, karamellszínű habja van, szinte ragadni látszik. A lecsengése is kemény, pusztító keserűség marad utána. Sokkal bonyolultabb az előzőnél, nagyon sokrétegű eset. Ezt is el tudom képzelni pácnak húsra, és mellé valami gyümölcssalátát adnék.

Horn Dog

Forrás: Táfelspicc

Barley Wine Style Ale

10,2%

A gyártó szerint:

Malátás édesség, barna, aszalt gyümölcsökkel a háttérben (datolya, füge, mazsola). Jól illik Stilton sajthoz, a jamaikai konyha fogásaihoz, gyümölcsös, rumos édességekhez.

Szerintünk:

Gyümölcsös illat, zöldalma, kicsit gumicukros, könnyű, nem olyan nehéz sör, mint az előzőek. Az íze behízelgő, gejl, sűrű, édes. Minden túl sok benne, olyan, mintha sörszirup lenne, amit még föl kell higítani, ezért ebből sem lehet sokat meginni. Ennek ellenére az összhatás nem különösebben érdekes, és ugyanúgy szarrá van pirítva ez alatt is a maláta, csak sokkal édesebb. Ezzel már nem főznék.

Raging Bitch

Forrás: Táfelspicc

Belgian style Ipa

8,3%

A gyártó szerint:

A malátás édességet egyensúlyozza a fenyőmagos, grépfrútos kesernyésséget, amiben megjelenik még az élesztő gyümölcsössége. Jól illik wasabis, chilis, cajun fogásokhoz, étcsokoládéhoz.

Szerintünk:

Színe borostyános, a habja fehér, kicsit lazább, de sörhabnak elég kemény. Jaj, de finom illata van, mézes, olyan, mintha tavaszi rétbe szagolnál bele. Igen, beleszagolok a pohárba, és pont azt érzem, mint amikor elsuhansz egy akácerdő mellett kora májusban, és a felhajtott plexi alá bekap a méz illata. Nem lehet nem szeretni, nem örülni neki, mindjárt sírok, egészen megható sör ez. A könnyű illat ellenére ez is elég keserű, egyáltalán nem gyengébb, mint a többiek, csak ennek a keserűsége friss, citrusos. Ha sikeres ember leszek, csak ezt fogok inni, szeretném megunni.

ale : A felső- vagy melegerjesztéssel készülő sörök, melyeket 15-20 Celsius fok között erjesztenek, az élesztő a sör tetején, habot formázva gyűlik össze.

porter: Ale, azaz felső,- vagy meleg erjesztéssel készített sör, esetében a malátát megpirítják, ez adja a sör színét és karamelles zamatát.

stout: A stout és a porter története igen sok ponton összefonódik, szigorú különbséget tenni nem is nagyon lehet közöttük. A stout eredetileg a legerősebb portereket jelentette.