Sörben úszik a Budai Vár!

sörfesztivál
Vágólapra másolva!
Mától sörben úszik a Vár: a budai domb tetején megkezdődött a négynapos, V. Jubileumi Sörfesztivál. Aki a várható kánikula ellenére, vagy azt tompítandó, felkerekedik, több mint 200 féle sörkülönlegességet, valamint 17 vendéglátós közel 130 féle fogását kóstolhatja meg.  
Vágólapra másolva!

A magyar, szlovák, cseh sörök mellett a belgáké a főszerep, széles választékban kínálnak nálunk még ismeretlen, izgalmas söröket. Az italok mellé étel és zene is jár: 15 fellépő, valamint akusztikus udvar gondoskodik a szórakoztatásról. Idén is lesz Cider Liget, ahol az alma kedvelői több újdonság közül válogathatnak.

Horváth Eszter, a magyar csúcs-csapos Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc

A kis, manufakturális főzdék mellett kijöttek a nagyok is: a Borsodi Sörgyár standjánál megismerhettük Horváth Esztert, a Stella Artois Sörcsapoló Világbajnokságra készülő magyar csapost. A Dreher kortyolható újdonságot hozott: Hidegkomlós sörük hivatalosan jövő héttől kapható, de a kellemesen gyümölcsös, Citra, Hellertau Magnum és Hellertau Tradition komlókkal készült italt már most megkóstolhattuk. Érdekessége, hogy egy komlóágyúnak becézett többlépcsős berendezéssel a hűlő sörhöz adnak citrakomlót, majd meg is szűrik – ez adja a friss, a normál Dreherhez képest karakteresebb aromát.

Megkezdődött a sörfesztivál, korsóban a Hidekomlós Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc

A cseh sörök kedvelői több standon is kiélhetik magukat, de felhívnánk figyelmüket, hogy a Pilsner Urquellnél minden délután szűretlen, fahordós sört is csapra vernek – ez ritka öröm Magyarországon.

Betétdíjasak a korsók Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc

Jó hír, hogy csökken a sorakozás ideje, a jegy mellé egy helyen feltölthetjük a digitális fizetőkártyát is, valamint hozzájuthatunk a betétdíjas korsóhoz is. A hölgyek kedvéért idén először limitált számban kapható 4 dl-es pohár is. A rendezvényre napijegy és teljes bérlet egyaránt váltható. A fesztivál csütörtökön és pénteken 15:00 és 03:00 között, szombaton és vasárnap 11:00 és 03:00 között látogatható.