Vágólapra másolva!
A régi, de mostanra kicsit elfeledett márka visszatért: dédszüleink, nagyszüleink kedvenc likőrje újra kapható. A legendás Meggy Lelke ismét a polcokra kerül – vajon sikerül visszahozni a Schrank márkanevet?
Vágólapra másolva!

A bemutatót az esztergomi Pálinka Patikában tartották. A magyar élelmiszeripar történetében jelentős helyi likőrgyár 1840-ben forgalomba hozott terméke fogalom volt az elmúlt két évszázadban. Példaértékű összefogás eredményeként újra beindulhatott a sokak által kedvelt Schrank Meggy Lelke gyártása: a termék országos bemutatóját sajtótájékoztatóval egybekötve tartották.

Schrank Meggy Lelke - korabeli reklámok Forrás: Origo

Bacsa György, a létesítmény tulajdonosa felidézte a néhai likőrgyáros Schrank Béla és Ödön alakját, akiknek itala nem csak a hazai piacon bizonyult sikertörténetnek, de külföldön is elérhető volt évtizedeken át. Az eredeti receptúra a mai fogyasztók igényeihez igazított átdolgozására és a gyártásra a Panyolai Szilvórium Zrt.-t kérték fel.

1840 óta: Schrank Meggy Lelke Forrás: Origo

Lakatos Gergely, a szatmári cég vezérigazgatója hangsúlyozta: mind a hagyományos italok készítésében, mind az új ízek kifejlesztésében jártasak, mégis kihívást jelentett a legendának számító Schrank Meggy Lelke feltámasztása, amelytől jelentős eredményeket várnak. A belsőhöz igazítva alakították ki a termék külső megjelenítését. A tervek szerint a likőrt a hazai bevezetést követően a külföldi piacokon is tesztelik.