A magyar a cronutot is elrontja

Magyar cronut
Vágólapra másolva!
A férfiak uralta médiák férfi szerzői megfutamodtak pár zsíros-cukros lisztizé elől. Nyilván, hiszen akinek sose volt PMS-e, az nem tudhatja, milyen az, amikor két Big Mac-menü és hasonló finomságok úgy tűnnek el, mintha sose lettek volna. Egy cronut? Pffff. Kettő? Pffffpfffff. Pedig igazuk volt, a magyar cronut nem ehető.
Vágólapra másolva!

Klág Dávid azt írja a Cinken:

"Én meg egy óra elteltével még mindig nem merek belekóstolni egy másikba", de amúgy ízlett neki.

A 444-es urak is eltörtek.

Gondoltuk, ránézünk már erre a budapesti cuccra, hiszen amikor a nyáron sütöttünk maguknak párat, semmi bajunk sem lett, sőt, kifejezetten bírtuk, ropogott, tömény volt és vajas, egy igazi ártalmatlan perverz hülyeség, amit csak szeretni lehet. Ráadásul azóta volt itt már fejenként hat-hét darab, forrón betolt kakaós csiga is – mondjuk akkor volt egy kis sírás hölgyoldalon, és még Iván is fájlalta a hasát –, ezért, bár őszintén unjuk a témát, még akkor is, ha brékingeltük a hazai debütálást, csak rámentünk.

És nem a töménységgel van a baj, mert kettő darab nyom nélkül lemegy edzésnapon, sőt, lemenne három is.

Magyar cronutok Forrás: Táfelspicc

Más a baj. Nagyobb. És szokásos.

Ez egy szégyen, és nem az elmebeteg koncepció – magas vajtartalmú lisztes tészta olajban kisütve, cukorban megforgatva – miatt. Hanem mert silány a kivitelezés.

Zsófi kinyitotta a dobozt, szagoljak bele. Uh. CBA-ban reggel óta álló fánkok szaga, ha véletlenül belefejelnénk a polcba. Darabja 590-ért.

Hideg – hidegen árulják egy tálcáról –, puha, sehol sem ropog, a csokoládést étbevonó borítja, a tészta érdektelen, a levelek közé hajtogatott zsiradék eredete meghatározhatatlan. A csokis ráadásul valami csokihoz nem hasonlító vanilines, lisztes, értelmezhetetlen ízű, csomós krémmel van telenyomva, amit egy barna, nagyon rossz citromkrémnek lehetne eladni, de csokinak? A natúr olyan édes, hogy belefájdult a fogunk, de ez éppen nem baj, hiszen miért eszik fánkot valaki, ha nem azért, hogy belefájduljon a foga?

Igazi magyar földre való élelmiszer ez a javából, amire ismét büszkék lehetünk. Ebből nem azért nem lehet kettőt megenni, mert olyan sokkolóan töményen vajas, hanem mert rossz minőségű alapanyagokból készült, és még a megfelelő tárolási, értékesítési feltételeket sem biztosítják neki, simán hagyják megpunnyadni, ha egyáltalán ropogott a széle valaha.

Nem értjük, egy ilyen elképesztően egyszerű dolgot, amit ráadásul botrányos pénzért lehet kiszórni, miért, miért kell reflexből rossz minőségben elkészíteni?

Miért?