Újabb Michelin-csillagos magyar étterem

Tanti étterem
Vágólapra másolva!
Újabb Michelin-csillagos étterem Magyarországon: a budapesti Tanti bekerült a legendás étteremkalauzba. 
Vágólapra másolva!

Ma érkeztek az első hírek a 34. kiadásról, amely Európa főbb gasztronómiai lehetőségeit értékeli: 1537 hotel és 2380 étterem található benne. A Costes, az Onyx és a Borkonyha után ismét egy hazai helyre lehetünk büszkék: az Apor Vilmos téren működő létesítmény séfje Pesti István.

Tanti étterem Forrás: Tanti.hu

Rebecca Burr a Michelin étteremkalauz szerkesztője a Tantiról elárulta: „Csodás főzés, egyszerű művészet. A stílusos modern konyha tiszta és friss ízeket kínál, a hozzávalók teljes ismerete mellett."

Hogy alakult ki?

A francia Michelin fivérek 1891-ben találták fel a leszerelhető, felfújható gumiabroncsot. Egyik reklámeszközük speciális térképük volt, amelyen minőségi vendéglátóhelyek szerepeltek. Ebből nőtte ki magát a máig nagyra értékelt Guide Michelin étterem- és szállodakalauz, amely a minőséget csillagokkal jelzi – ez a nemzetközi gasztronómia egyik legnagyobb elismerése.

Az első hazai étteremként 2010. március 16-án a Gerendai Károly által birtokolt Costes kapott csillagot – a hely séfje Miguel Rocha Vieira. A második 2011-ben az Onyx volt, ahol Szulló Szabina és Széll Tamás felel a konyháért. Tavaly a Sárközi Ákos által vezetett Borkonyháé lett a dicsőség; itt az LifeNetwork Restaurant műsorának stábja is forgatott: