Íme a legjobb magyar éttermek listája

Pintér Árpád / Costes
Vágólapra másolva!
Érdemes a nyár kezdetével is fellapozni a Gault&Millau idei magyarországi étteremkalauzát, mely tartalmazza a legjobbnak ítélt hazai éttermeket. Ezeket bátran ajánljuk!
Vágólapra másolva!

A legtöbb pontot a budapesti éttermek érték el: a Costes, az Onyx, a Zona Bisztró. A kalauzban éttermek mellett szállodákat és borászatokat is számba vettek. Céljuk, hogy független versenyt tegyen lehetővé a magyar vendéglátóhelyek számára. A tesztelők elsősorban a szakácsok teljesítményék veszik figyelembe: fontos az alapanyagok minősége, frissessége, a kreativitás, a tálalás, és természetesen az ár-érték arány.

A legtöbb pontot kapott tizenkét étterem:

Miguel Rocha Vieira, a Costesnek, Magyarország első Michelin-csillagos éttermének a vezető séfje Fotó: Hajdú D. András [origo]

Costes Restaurant (Budapest; 17 pont)

Onyx (Budapest; 17 pont)

ZONA Bisztró (Budapest; 17 pont)

Alabárdos Étterem (Budapest; 16 pont)

Borkonyha (Budapest; 16 pont)

Laci!Konyha! (Budapest; 16 pont)

Olimpia Vendéglő (Budapest; 16 pont)

Salon Restaurant (Budapest; 16 pont)

Arany Kaviár Étterem (Budapest; 15 pont)

Babel (Budapest; 15 pont)

Csalogány 26 (Budapest; 15 pont)

Lou Lou (Budapest; 15 pont)

A szakmai teljesítményeket is díjazták.

  • Az év konyhafőnöke 2015-ben Ádám Csaba az Olimpia étteremből
  • Az év borászata a tokaji Bott Pince lett
  • Az év étterme a sárközi Ákos vezette Borkonyha