Sör készül a fesztiválozók vizeletéből

Sören át szebb a világ Volt 2015
Sören át szebb a világ
Vágólapra másolva!
Észak-Európa legnagyobb zenei fesztiválja 25 ezer liter emberi vizeletet gyűjtött össze, hogy azt a sörgyártásban felhasználja. A projekt a „Pisitől a pilsnerig” fantázianevet kapta.
Vágólapra másolva!

A dániai Roskilde fesztivál néhány napja ért véget, egy érdekes kísérlettel a háta mögött. Egy helyi vállalkozó ötlete alapján

több mint 100 ezer ember vizeletét gyűjtötték össze,

újrahasznosítás céljából.

A vizeletet óriási tartályokban szállították el a helyszínről, és árpaföldek trágyázására használták fel. Tehát ha közvetetten is, de a közönség hozzájárult a helyi sörkészítéshez.

Sör nélkül nincs fesztivál Fotó: Bielik István - Origo

Leif Nielson, a Dániai Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Tanácsától kifejezetten rajongott az ötletért: „Azt hiszen, a legtöbb ember érteni fogja a poént, hogy ilyen módon járulhat hozzá a sörgyártáshoz. Az pedig, hogy a rockzene is képe kerül, szerintem csak segíti az üzenet biztos célba érését: a lényeg ugyanis, hogy megváltozzon a viszonyunk az általunk termelt hulladékkal szemben”.

Ha minden a terv szerint alakul, a 2017-es év fesztiválozói már a saját végtermékük által táplált sört ihatnak. Nielsen hozzátette: