Sok pénzért fél óra alatt elmúlik a másnaposság

másnap másnaposság
Fél óra alatt véget vetnek a kellemetlen tüneteknek
Vágólapra másolva!
Olyan klinikát nyitottak Ausztráliában, ahol komoly pénzekért cserébe mindössze fél óra alatt kikezelik a másnaposság pusztító tüneteit. Jól hangzik, de tényleg működő ötlet ez?
Vágólapra másolva!

A másnaposság tünetei a korral egyre elviselhetetlenebbek – jó esetben kevesebbet is iszunk, mivel a szenvedések akár teljesen hazavághatják az italozást követő napot. A huszonöt év felettiek efféle panaszai miatt döntött úgy néhány vállalkozó kedvű ausztrál, hogy létrehoz egy klinikát, ahol kizárólag macskajajban szenvedőket fognak kezelni.

Korral többet gondolunk a másnapra is Forrás: Bailey Cheng

A kezelés mindössze fél óráig tart és infúziót, vitaminokat, oxigénterépiát és hidratálást (tehát vízivást) foglal magába. Mindezt nem kis összegért, a választott kúrától függően 40 és 60 ezer forintért.

A Hangover Clinic egyik tulajdonosa, Max Petro elárulta, mi inspirálta őket, hogy létrehozzák ezt a hiánypótló helyet: „Rengeteget hallottunk barátaink, családtagjaink panaszkodását, hogy

már nem tudnak annyit inni, mint azelőtt.

Hogy a másnapok sokkal rosszabbak és tovább tartanak, mint azelőtt”.

Fél óra alatt véget vetnek a kellemetlen tüneteknek Forrás: Sasha Segade

A klinikának VIP szekciója is van, illetve egy nagyterme is, ahol

csoportos gyógykezelést is tartanak, például esküvők résztvevőinek.

Egészségügyi szakemberek azonban nem rajonganak a forradalmi ötletért. Szerintük mindez arra sarkallja az embereket, hogy nyugodtan igyanak anélkül, hogy tartanának a következményeitől. A test viszont nem véletlenül jelez, ha kevesebbet bír.

Michael Moore, ausztrál egészségügyi miniszter sem híve a másnaposklinikának: „Arra fogja biztatni az emberek, hogy mértéktelenül igyanak. A kormánynak oda kell figyelnie az efféle kezdeményezésekre, és adott esetben felül kell vizsgálnia”.