Vágólapra másolva!
Vajon melyikük lesz a következő magyar sztárséf? Előttünk zajlik a szakma generációváltása, amelyben komoly szerepet kapnak a Bocuse d’Or séfverseny hazai döntősei.
Vágólapra másolva!

2016. január 15-én tartották a továbbjutó hat versenyző eligazítását. Ismertették a versenyszabályzatot, illetve a séfek megkapták az Akadémia által biztosított tálalóelemeket, gyakorlótálakat. A magyar zsűrihez neves, nemzetközileg elismert szereplők is csatlakoznak. A napokban az is kiderült, hogy az európai döntőn Magyarország a második napon versenyez.

Pohner Ádám a konyhában készül Forrás: Magyar Bocuse d’Or Akadémia Egyesület

A februári döntőn a séfek már commis-jukkal párban indulnak - a segédeket az ígéretes szakácstanulók közül választották ki.

A hazai döntőn az alábbi séf-commis csapatoknak szoríthatunk majd:

  • Győrffy Árpád – Szegedi Réka
  • Pohner Ádám – Jándi Lőrinc
  • Sándor Rodrigo – Barna Zsanett
  • Szabó László – Pozsár Bence
  • Széll Tamás – Szabó Kevin
  • Volenter István – Sándor Lőrinc

Február 18-án a Fehova szakvásárra érdemes kilátogatnia annak, aki drukkolna fiatal szakácsainknak. A győztes képviseli majd az országot a tavaszi Európa-bajnokságon.

Ez már művészet, nem szimpla menüztetés Forrás: Origo

A zsűri két elnöke Bíró Lajos és Hamvas Zoltán, valamint a versenyzők által kijelölt zsűritagokhoz (Ádám Csaba, Dinnyés Csaba, Palágyi Eszter, Pesti István, Szulló Szabina, Urbán Tibor) olyan nemzetközileg elismert szereplők csatlakoznak, mint Brian Turner, Christian Meyer, Ferdy Debecker, Henrik Norström vagy éppen a Bocuse d’Or győztes Rasmus Kofoed és Serge Vieira, akik már a korábbiakban továbbjutó Molnár Gábort és Széll Tamást is segítették a felkészülésben.

Az Akadémia nagy hangsúlyt fektet rá, hogy szakmailag mindent megadjon a csapatoknak, így a már a magyar döntőre való felkészülés során lehetőségük nyílik majd a meghívott séftől tanulni.