2016. január 15-én tartották a továbbjutó hat versenyző eligazítását. Ismertették a versenyszabályzatot, illetve a séfek megkapták az Akadémia által biztosított tálalóelemeket, gyakorlótálakat. A magyar zsűrihez neves, nemzetközileg elismert szereplők is csatlakoznak. A napokban az is kiderült, hogy az európai döntőn Magyarország a második napon versenyez.
A februári döntőn a séfek már commis-jukkal párban indulnak - a segédeket az ígéretes szakácstanulók közül választották ki.
Február 18-án a Fehova szakvásárra érdemes kilátogatnia annak, aki drukkolna fiatal szakácsainknak. A győztes képviseli majd az országot a tavaszi Európa-bajnokságon.
A zsűri két elnöke Bíró Lajos és Hamvas Zoltán, valamint a versenyzők által kijelölt zsűritagokhoz (Ádám Csaba, Dinnyés Csaba, Palágyi Eszter, Pesti István, Szulló Szabina, Urbán Tibor) olyan nemzetközileg elismert szereplők csatlakoznak, mint Brian Turner, Christian Meyer, Ferdy Debecker, Henrik Norström vagy éppen a Bocuse d’Or győztes Rasmus Kofoed és Serge Vieira, akik már a korábbiakban továbbjutó Molnár Gábort és Széll Tamást is segítették a felkészülésben.
Az Akadémia nagy hangsúlyt fektet rá, hogy szakmailag mindent megadjon a csapatoknak, így a már a magyar döntőre való felkészülés során lehetőségük nyílik majd a meghívott séftől tanulni.