Finom kajákkal is lehet a fenntarthatóság híve

fenntartható étkezés
Egy fenntartható menü
Vágólapra másolva!
Sokat beszélünk fenntarthatóságról, de arról talán nem eleget, hogy mennyit tehetünk érte, ha a konyhánkat is környezettudatossá tesszük. Enni minden nap kell, kis lépésekkel sokat tehetünk a jó cél érdekében. Több ehhez kapcsolódó kampány indul most itthon, csatlakozzanak önök is!
Vágólapra másolva!

Az ötlet a budapesti illetőségű Szimplától és az étteremzöldítéssel foglalkozó Felelős Gasztrohős nevű szervezettől származik. Tervük, hogy tematikus kampányokat folytatnak, amelyek során felhívják a figyelmet a felelős táplálkozás legfontosabb vetületeire.

Ismerős arcok

Ismerősen hangzanak a nevek? Nem véletlen: a Szimpla és a Felelős Gasztrohős már egy ideje közösen mozgolódik a témában. Utoljára a Gasztro Randi nevű eseményt hozták össze együtt, ahol kistermelőket és vendéglátóhelyeket mutattak be egymásnak, hosszútávú együttműködések reményében. Mi is ott voltunk, beszámolónkat itt találják.

Az év során négy közös akciójukhoz is csatlakozhatnak az érdeklődők: kihívásokban, receptversenyben, és a közösségi média oldalait felpezsdítő megmozdulásokban vehetnek majd részt; illetve tematikus menüket kóstolhatnak meg a minősített zöld éttermekben.

Fenntarthatóság a Szimplában Forrás: Felelős Gasztrohős

Az első kampányuk - Télen termett táplálék - február 1-jén indul. Mindkét csapat sok érdekességgel készül, hogy bemutassák a télen termett, friss zöldségeket, valamint azt, hogy mit lehet velük kezdeni.

Egy fenntartható menü Forrás: Felelős Gasztrohős

A kampányokhoz várják a környezetbarát működés iránt elhivatott vendéglátóhelyek, és a téma iránt érdeklődő szervezetek, bloggerek, vállalatok csatlakozását!