205 belga sör egy helyen, kecsegtető, igaz?

Táncold át az egész hétvégét!, kult, Belga Sörfesztivál
Vágólapra másolva!
Aki megismerne 43 belga sörfőzdét, nehogy fapados jegyet keressen: elég, ha kimennek a 7. Belga Sörfesztiválra, ahol május 13. és 15. között 205-félét, köztük 61-féle csapolt sört kóstolhatnak meg. 
Vágólapra másolva!

A Bálnában zárt és nyílt térben egyaránt lehet enni-inni: a háromnapos fesztiválon mindenki megtalálja a maga sörét. Szombaton 14 - 21 óra, valamint vasárnap 14 - 18 óra között a Városház tér és a Bálna között fél óránként ingyenesen közlekedő Hop On Hop Off városnéző buszjárattal is megközelíthetik a fesztivált az érvényes belépőjeggyel, vagy fesztiválpohárral rendelkezők.

Jön a fesztivál Forrás: Facebook/ Belga Sörfesztivál

A könnyebb eligazodás érdekében az idei évben

új kategorizálási rendszert vezetnek be

a Belga Sörfesztiválon. 11 kategóriába sorolják a fesztivál söreit. Az elnevezésében minden esetben szerepel egy, vagy két domináns íz: keserű, édes, fanyar, valamint ezek kombinációi. Az elnevezések második felében olyan ízek, vagy hatások találhatóak, melyek segítségével az alap ízek további kategóriákra bonthatóak, így növelve annak esélyét, hogy a látogatók eljussanak az ízlésünknek leginkább megfelelő sörökhöz.

Okos ötlet Forrás: Origo

Csak gyümölcssörből több mint 40 félét lehet majd kóstolni a közkedvelt meggyesektől a barackoson át egészen az egzotikusabb ízűekig. A kókuszos csapolt sör tavalyi sikere nyomán idén már banános vásárlására is lehetőség nyílik.

Még többet megtudna a belga sörökről? Kattintson! Letölthető sörkalauz.