A lusták minden lehetőséget megragadnak

vacsoradoboz
Vágólapra másolva!
Nem gondoltuk volna, de a vacsoradoboz kiszállító bisznisz annyira megerősödött Amerikában, hogy már az Amazon is fantáziát lát benne. Így persze jóval drágább az étel, viszont nem kell bevásárolni, sőt, még gondolkodni sem sokat.
Vágólapra másolva!

Attól, hogy az evés divatossá vált, az emberek többsége nem lett kreatívabb, de még több idővel sem rendelkezik. És ugyan akad egy rakás valódi gasztro-fanatikus, aki szereti maga kitalálni, mit főzzön és a bevásárlást is maga végzi, mások azonban örömmel fizetnek azért, hogy nekik csak össze kelljen szerelniük az alapanyagokat egy részletes útmutató alapján.

Még a recepten sem kell agyalni Forrás: Origo

Természetesen New Yorkban döntött úgy néhány éve pár vállalkozó kedvű befektető, hogy vadonatúj gasztronómiai szolgáltatást indít el. A vacsoradobozban kész étel kiszállítása helyett előre elkészített alapanyagokat visznek házhoz, általában a recepttel és egy részletes leírással együtt – a vásárló pedig elkészíti az ételt az útmutató alapján.

Másnál az agy

Annak idején nem sok jövőt jósoltunk volna a vállalkozásnak, mert ki az, aki azért fizet, hogy helyette gondolkodjanak és vásároljanak be, de szerencsére nem minket kérdeztek. A vacsoradoboz biznisz azóta masszívan sikeres, már számos cég egész Amerikában szállít, a

szolgáltatást azonban rengeteg kritika éri, amiért az előre darabolt, csomagolt alapanyagokkal komoly terhelést jelent a környezetre.

Heti előfizetés is létezik, különböző méretekben és árszínvonalon érhető el a szolgáltatás, két személyre átlagosan 39 dollárt, azaz 11 ezer forintot kóstál egy ilyen doboz. Ott tartunk, hogy a Blue Apron nevű cég már havonta 9 millió (!) vacsorát ad el és a cég értékét 2 milliárd dollárra becsülik.

Egyre nagyobb üzlet Forrás: Origo

A nagyok is

Nemrég a New York Times indította el vacsoradoboz szolgáltatását, most pedig az Amazon is beszáll a buliba. Tekintettel rá, hogy ők már rendelkezik saját étteremmel és így készételt is lehet rendelni online felületein, a főződoboz üzletág elég logikus lépés.

Magyarországon is léteznek már vacsoradoboz szolgáltatást kínáló cégek, a Gourmetbox és a Kitchenbox működik már egy ideje, de széleskörű elterjedésüktől egyelőre nem gondoljuk, hogy tartani kéne.