Unja az eprest? Ezek az idei nyár legfurcsább fagylaltjai

Itthon is lehet kapni
Vágólapra másolva!
Fagyit egész évben lehet enni a hűtőből, de a tölcséres változat inkább csak melegben jellemző; ilyenkor indul be igazán a cukrászok fantáziája is. Ma már a tölcsér is fontos szereplő, mutatunk néhány izgalmasat.
Vágólapra másolva!

Aki azt gondolta, hogy a nemrég bemutatott fekete fagylaltnál és a tölcséres kávénál furábbat már nem fogunk látni ebben a műfajban, annak sajnos nem elég élénk a képzelete. Vannak ennél sokkal érdekesebb, durvább, ijesztőbb trendek is.

Sötét erő

Kezdjük a feketével, ahhoz a múltkor már hozzászoktunk. Természetesen nemcsak magát a fagylaltgombócot lehet éjfeketére színezni, de a tölcsért is. A Thekitchn.com oldal beszámolója szerint, ha ilyenre vágyunk, Moszkváig kell mennünk, de minden bizonnyal rövid időn belül máshol is árulnak már ilyet, hiszen remekül kommunikálható.

Mint az éjszaka Forrás: Tim&Tim/Facebook

Édeset az édessel

Kevésbé látványos, viszont jóval ragadósabb és valószínűleg félelmetesen kiadós is a churros nevű fánktésztából készült tölcsér. Az itthon leginkább fesztiválokról ismert churrost nekünk nem jutna eszünkbe fagylalttal, ráadásul még színes cukorkákkal is párosítani – szerencse, hogy nincs fagylaltozónk, mert biztosan éhen halnánk.

Nem piskóta, fánk Forrás: ChickaLiscious/Instagram

Perecből is lehet

A perectésztából sütött tölcsért viszont már jóval érdekesebbnek és vonzóbbnak tartjuk, az enyhén sós íz és a kicsit ropogós textúra remek ellenpontnak hangzik az édes és puha fagylalthoz.

Izgalmas a pereces Forrás: Ample Hills Creamery/Facebook

Kalóriaszörnyeteg

A nyár és a műfaj legnagyobb slágere azonban kétségkívül az egg waffelbe töltött fagylalt egy rakás minden mással megtűzdelve. A színes és méretes képződmény alapja egy eredetileg ázsiai származású, gofriszerű sütemény, amit nemrégiben elkezdtek durván teletölteni további édességekkel.

Itthon is lehet kapni Forrás: All Rights Reserved/Dome Laci [email protected]

Jó hírünk van, ezt a fajta fagylaltot ugyanis itthon is megkóstolhatják, elég a Nádor utcai A la Maison Grandig menni, ahol számos ízben kapható. Valószínűleg egy bányász egész napi kalóriaadagját tartalmazza, úgyhogy csak óvatosan.