Vágólapra másolva!
Önt is idegesíti a pazarlás és a környezetszennyezés? Akkor ezt az új, reciklált evőpálcikát szeretni fogja!
Vágólapra másolva!

Tengereink és óceánjaink tele vannak műanyag szeméttel, évente mintegy 8 millió tonna hulladék kerül a sós élővizekbe. A szigetekké összeálló szemét rövid és hosszú távon is rendkívül rossz hatással van az élővilágra, de egyben hatalmas pazarlás is, hiszen ez a műanyag újra feldolgozható és használható lenne. Az Északi-tengeren nemrég megkezdődött egy megoldást jelentő új módszer tesztelése, de minden ötlet segítséget jelenthet.

Egy amszterdami kreatív szakember Yavez Anthonio egyaránt rajongója a környezetvédelemnek és a sushinak, ezért a diplomamunkája is ezzel a két témával foglalkozik. Az Umi Hashi (tengeri evőpálcikák) névre hallgató, tengeri szemétből készült evőpálcikák ugyan egyelőre még a közösségi finanszírozás pénzgyűjtő fázisában vannak, de biztosak vagyunk benne, hogy összegyűlik a szükséges pénz a sorozatgyártáshoz.

Csinos és hasznos Forrás: Umi Hashi

Az igen csinos evőeszközök a nemrég nálunk is bemutatott, ehető sörcsomagoláshoz hasonlóan bizonyára népszerűek lesznek a környezettudatos vásárlók körében. Különösen, hogy Anthonio csak

olyan helyeknek engedi meg majd az evőpálcikák használatát, ahol a hal is fenntartható forrásból származik.

Így aztán a fogyasztók duplán jobban érezhetik magukat, ha mind az étel, mind az evőeszköz etikus forrásból került a tányérjukra. A nagyobb problémákat persze nem oldják meg ezek az apró lépések, de végül is minden változás ilyen kis léptékben kezdődik el.