Így csináljon tortát halloweenre!

torta
Vágólapra másolva!
Az egyik legerősebb gasztronómiai trend mostanában a tematikus torták készítése, félelmetesen gyönyörű, változatos és élethű díszítésekkel van tele az internet. Pedig néha elég pár jó ötlet, és otthon is bátran nekiláthatunk.
Vágólapra másolva!

A halloween két legfontosabb színe a narancs és a fekete. A narancs ugye a tök miatt (miért is nem hívjuk inkább tökszínűnek vajon?),

a fekete meg a sötétség, a félelem miatt.

Erre a két színre hangolta tehát Chelsey White, New York-i cukrász is boszorkányosan egyszerűnek tűnő, de látványos tortáját, de hogy ne legyen annyira sötét, hozzáadott egy kis fehéret és lilát is.

Így nézett ki a torta, amikor White nekilátott a külső díszítés elkészítéséhez. Az Instagramon @chelsweets néven elérhető cukrász stílusának egyik fontos eleme a vízfestéshez hasonló, kicsit impresszionista mázas torták.

Itt még nem is olyan szép Forrás: Instagram

A színek összemosásáról készült videó tegnap került fel a netre, és lassan 2 milliónál jár a nézettsége, ami különösen ahhoz képest jelentős, hogy a cukrász oldalának egyébként csak 140 ezer követője van.

Szerintünk egyébként a pillecukorból készült pókháló felrakása legalább olyan látványos, ezt már több mint 2 millióan nézték meg.

És akkor így néz ki a kész torta, felvágva.

A halloweentortát a cukrász elmondása szerint egy barátnője körömfestése inspirálta, Youtube-csatornáján elérhető mindkét alkotás elkészítésének leírása.