Paradicsomhámozás pillanatok alatt

paradicsomhámozás clapkép
Vágólapra másolva!
Itt a befőzésszezon, ezért megmutatjuk az újaknak, hogyan kell egy pillanat alatt meghámozni a paradicsomot.
Vágólapra másolva!
Ezeket fogjuk meghámozni. A szár segít a mozgatásban, ha ilyen paradicsomot vásároltak, ezt majd a hámozáskor távolítsák el, most még nem kell. Forrás: Péter Anna-Táfelspicc
Egy lábosban annyi vizet forralunk, ami ellepi a paradicsomokat. Ebbe mártjuk a gyümölcsöket percre. Forrás: Péter Anna-Táfelspicc
A paradicsomokról leöntjük a forró vizet és hideg vizet, vagy akár jégkockákat zúdítunk rájuk. Egy percig benne tartjuk őket. Forrás: Péter Anna-Táfelspicc
A héj ilyen szépen fel fog repedezni, de ha nem repedezik, akkor is könnyen lehúzhatóvá válik. Forrás: Péter Anna-Táfelspicc
Lehet is hámozni! Forrás: Zirig Árpád-Táfelspicc