Brownie olívaolajjal

brownie 310
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó 90 perc

Hozzávalók:

  • 200 g liszt
  • 150 g keserűcsokoládé
  • 150 g holland kakaó
  • 1/2 kg vaj, vagy 1/2 l olívaolaj (nem extraszűz, mert annak a keserűsége elrontja az édességet)
  • 16 egész tojás
  • 40 dkg cukor
  • egy zacskó sütőpor

A tojássárgájákat a cukor 2/3-ával nagyon habosra veri, cukorkristály ne érződjön egyáltalán, az olajos változathoz itt keveri hozzá apránként, sűrű keverés mellett az olajat, mintha majonézt készítene.

Vajat olvaszt (ha vajasan készül), beleolvasztja a csokoládét (ha olajos, csak a csokoládét olvasztja).

Az olvasztott csokoládét és vajat a tojásos-cukros krémbe keveri.

Összeszitálja a lisztet, kakaóport, sütőport, beleforgatja a csokoládés-tojásos krémbe.

A maradék 1/3 cukorral felveri a tojásfehérjéket és hozzákeveri.

Tepsit vajaz, 140-150 fokon 1 óra alatt elkészül. Nem szabad gyorsan sütni, mert a hirtelen rászáradó kéreg, és az azt felnyomó, növekvő tészta megrepeszti, kiszárítja.

Az Almárium bisztró receptje