Panna cotta

panna cotta
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó 200 perc

Hozzávalók:

  • 1 l tejszín (minél jobb minőségű, annál jobb lesz a végeredmény)
  • 200 g cukor
  • 8 lapzselatin (kb 20 g)
  • 1 vaníliarúd

Az öntethez, bármilyen friss, vagy fagyasztott, lehetőleg erdei gyümölcs, cukorsziruppal összeforralva.

A tejszínt felforralja a vaníliával, belekeveri a zselatint, és formákba öntve hagyja kihülni, 3-4 óra alatt megdermed.

Megjegyzés: Aki bevállalós, kísérletezhet a zselatin mennyiségével, kevesebbel lágyabb lesz, de talán nem dermed meg, ami persze függ a felhasznált tejszíntől is. Ha nem dermedt meg, akkor se kell kidobni, ezért otthon jobb olyan formában készíteni, amiből kanalazni is lehet.

A receptet a Pomo d'Oro-tól kaptuk.