Uborkasaláta

uborkasaláta
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: táfelspicc

Elkészítési idő: 25 perc

Hozzávalók:

  • 500 g kigyóuborka (nem kell meghámozni, és legyen jó kemény)
  • 10 g só (az elősózáshoz)
  • 5 g édesnemes fűszerpaprika
  • 100 g tejföl

A salátaöntethez:

  • 5 g só
  • 35 g kristálycukor
  • 15 g 10%-os ételecet
  • 1 dl víz
  • 4-5 nagyobb gerezd fokhagyma

Az uborkát megmosom, legyalulom, besózom.

Húsz percet pihentetem, addig bekeverem az öntetet.

Apróra vágom a fokhagymát, és belekeverem a lébe.

Ezután az uborkát kinyomkodom, ráöntöm a fokhagymás levet, megszórom a paprikával, rákanalazom a tejfölt.