Ciaccino

ciaccino
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 15 perc, plusz 2 óra kelési és sütési idő összesen

Alapanyagok:

  • 500 g liszt
  • 25 g élesztő
  • 150 g disznózsír
  • olaj

A lisztet az élesztővel, a zsírral, sóval, valamint kevés (kb. 1-1,5 dl) langyos vízzel összegyúrom, és egy órán át hagyom meleg helyen a kétszeresére kelni. Ekkor kettéosztom a tésztát, és két azonos méretű, úgy egy centi vastag lappá nyújtom őket, az egyiket kiolajozott sütőlapra teszem feltétet teszek rá, majd erre kerül a másik tésztalap. A széleket felhajtom, majd hagyom még egy fél órát pihenni. 200 fokos sütőben fél óra alatt sül meg.

A feltétet mindenki ízlés szerint készítheti, én megkentem paradicsomszósszal, kiraktam lecsöpögtetett mozzarellával.