Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 15 perc, plusz 40 perc sütési idő

Alapanyagok 25 centis tortaformához:

  • 1/2 kg kimagozatlan fekete cseresznye
  • 100 g porcukor
  • 125 g liszt
  • 3 egész tojás
  • 3dl tej
  • csipet só
  • porcukor a megszóráshoz, vaj a forma kivajazásához

A gyümölcsöket a cukor felével megszórom, és állni hagyom fél órát.

A lisztet elkeverem a cukorral és a sóval.

A tojások fehérjét felverem, belekeverem a szintén habosra kevert sárgáját, majd hozzáadom a lisztes keverékhez. A tejet is hozzáöntöm és alaposan eldolgozom.

A gyümölcsöket a kivajazott formába rakom, ráöntöm a tésztát és 180 fokos, előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütöm, tálalás előtt megszórom porcukorral.

A cseresznye helyett feketeszeder, meggy, eper, málna, sárgabarack, kopaszbarack is használható, a legjobb helyettesítő a szilva. Azonos gyümölcsből készült 3 cl pálinkával ér feljavítani.