Olívaolajos mandulatorta zöldfűszeres ecettel

olajos mandulatorta
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 30 perc, plusz 20 perc sütési idő

Alapanyagok:

A torta:

  • 150 ml olívaolaj
  • 165 g barnacukor
  • 2 tojás
  • 200 g mandula
  • 100 g liszt

Az olajat, cukrot és a tojásokat habbá verem (15 percig).

Elkeverem benne a durvára tört mandulát és a lisztet. Egy kiolajozott, 26 cm átmérőjű tortaformába, vagy lábosba öntöm. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20 perc alatt elkészül

Az öntet:

  • 1 dl jó minőségű modenai balzsamecet
  • két evőkanál méz
  • egy szál rozmaring
  • két szál kakukkfű

Az alapanyagokat egy kis lábosban magas lángon, folyamatosan kevergetve beforralom felére, egyharmadára, amíg sűrű, krémes lesz.