Epres citromtorta

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó másfél óra


Alapanyagok:

A tésztához:

  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 40 dkg liszt
  • A citromkrémhez:
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 egész tojás felverve
  • 1 dl citromlé
  • 1 citrom reszelt héja
  • 20 db földieper

A tészta alapanyagait alaposan eldolgozom, egy 26 centis tortaformába nyomkodom úgy, hogy 2-3 centis pereme legyen, majd 30 percre behűtöm úgy, ahogy van. Előmelegítem a sütőt 180 fokra.

A krémhez a hideg vajat kikeverem a cukorral és a tojásokkal, fokozatosan beledolgozom a citromlevet, hozzáadom a citromhéjat.

A behűtött tésztába babot szórok, hogy ne púposodjon fel, a formában a sütőbe tolom, amíg aranybarnára sül (15 perc). Beleöntöm a krémet, a hőmérsékletet 150 fokra mérséklem, 20 percre visszatolom megsülni. Kiveszem, a kicsumázott, felszeletelt eprekkel díszítem és hidegen tálalom.