Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: másfél óra

Alapanyagok:

  • 1 kg cseresznye
  • 75 dkg cukor
  • 1 dl víz
  • 1 citrom frissen facsart leve

A cukorból és a vízből cukorszirupot készítek, úgy, hogy homogén legyen és ha fémfelületre csöppentek belőle, megdermedjen. Beleteszem a megmosott, kimagozott cseresznyét, 3-4 percig forralom, hogy kiengedje a levét.

Kiszedem az gyümölcsöt a szirupból, lecsepegtetem. A szirupot felforralom, visszateszem a cseresznyét és még 3-4 percig rotyogtatom. Kóstolgassuk, és citromlével savanyítsuk, ha túlságosan édes. Fertőtlenített üvegekbe töltöm és fejjel lefelé fordítva, dunsztban hagyom kihülni.