Grissini oreganóval

baba grissini
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 20 perc bruttó két óra

Alapanyagok

  • 400 gramm liszt
  • kb. 2-2,5 dl tej
  • 50 gramm vaj
  • 10 gramm friss élesztő
  • csipet cukor
  • kb. 10 gramm só

A tejet a vajjal langyosra melegítem, belerakom a cukrot és az élesztőt, alaposan elkeverem. A liszthez hozzáadom a sót, majd mindebből tésztát gyúrok. A tésztát téglalap formájúra egyengetem, letakarom és fél órát kelni hagyom. Ekkor a tíz ujjammal átnyomkodom, félbe hajtom, és újabb fél órát hagyom kelni. A sütőt a maximumra tekerem. A tésztát ujjnyi vastagságúra, téglalap alakúra nyújtom és a hosszanti oldalból egy centis csíkokat vágok, ezekből pedig hurkákat göngyölgetek. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezem őket, a hőmérsékletet visszaveszem 180 fokra és kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütöm őket.