Mazsolás káposztasaláta

mazsolás káposztasaláta
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc
Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó 50 perc

Alapanyagok:

  • 1/2 kg fehér tavaszi káposzta csíkokra reszelve
  • 1 db megtisztított, lereszelt répa
  • 50 g mazsola
  • 50 g durvára tört dió
  • 1 dl almaecet
  • 1 dl argánolaj
  • 2 evőkanál méz

A káposztát besózom és félrerakom fél órára, amíg levet ereszt. A mazsolát vízbe áztatom szintén fél órára. Az ecetet elkeverem a mézzel, olajjal. A káposztát kinyomkodom, elkeverem a lecsöpögtetett mazsolával, dióval, meglocsolom az öntettel. (Pár óra, egy éjszaka állás után, behűtve jobb)