Szalonnás sóskapite

sóskapiteszalonnával
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 1,5 óra

Alapanyagok:

  • 10 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 2 marék sóska leszárazva, megmosva
  • 10 szelet szalonna
  • 2 dl tejszín

A lisztből, tojásból, vajból tésztát gyúrok, egy 24 centiméter átmérőjű tortaforma aljába nyomkodom 3-4 mm vastagon. Fél órát pihentetem a hűtőben. Pihentetés után előmelegített, 180 fokos sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütöm. Kiveszem, rárakom az összetépett sóskát, meglocsolom a tejszínnel, megpakolom a szalonnával, és visszatolom a sütőbe 20 percre.