Házi pita

pita
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc
Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 2 és fél óra/ fél óra

Alapanyagok:

  • 300 gramm finomliszt
  • 200 gramm rétesliszt
  • 3 dl langyos víz
  • egy evőkanál cukor
  • egy evőkanál só
  • 4 gramm friss élesztő

A langyos vizet elkeverem a cukorral és az élesztővel, hozzáadok annyit a lisztből, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjak. Egy órára letakarva, langyos helyre félreteszem.

Az óra leteltével hozzáadom a többi alapanyagot és 10 percig dagasztom. További egy órán át meleg helyen, letakarva kelesztem.

Nyolc egyenlő méretű gombócra osztom a tésztát, letakarom. A sütőbe sütőlapot vagy tepsit helyezek és a maximumra állítom a hőfokot.

Ha a sütő felmelegedett, két gombócból kb. félcentis lepényeket nyújtok, a forró sütőlapra dobom és kb. 3 perc alatt sütöm meg, vagy amíg halvány foltok nem jelennek meg rajta.

A maradék pitákat ugyanígy, kettesével sütöm ki, letakarva hagyom kihűlni.