Margherita pizza

margherita
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 40 perc, bruttó 2 óra

Alapanyagok 2 nagy tepsihez:

  • 1 adag pizzatészta
  • 8 db mozzarella (inkább bivaly) felszeletelve 1 centis szeletekre
  • 1 kg paradicsom v. 7 dl sűrű paradicsompüré
  • friss bazsalikom

A paradicsomokat szétnyomkodom, vagy felkockázom, felrakom egy kis lábosban magas lángon rotyogni, hogy sűrű szósz legyen, sózom. (Maximálisan ér sűrű paradicsomszószból készíteni.) A tecnológia cikkben megadottak szerint elkészített tésztát 2-3 miliméteresre nyújtom, meglocsolom a szósszal, beborítom a mozzarellaszeletekkel és 5 perc alatt, a lehetőség szerint 300 fokos sütőben készre sütöm. A bazsalikomot csak az elkészült, sütőből elővett pizzára rakom rá, mert a hő tönkreteszi.