Cantucci

cantucci
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó 1 óra

Alapanyagok:

  • 1/2 kg liszt (mandulaliszttel is elkészíthető, de akkor nem lesz olyan kemény!)
  • 4 db egész tojás
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 4 g porélesztő
  • 25 dkg szárazon pirított, hámozatlan, egész mandula
  • 1 csipet só
  • 30 dkg cukor

A tojásokat habosra keverem a cukorral. Belekeverem a vajat, az élesztővel elkevert lisztet és alaposan eldolgozom. Ha nem eléggé formázható, túl puha, lisztet adok még hozzá. Beleforgatom az egész mandulákat. 5-6 cm átmérőjű hengereket formázok belőle, amiket sütőpapírra fektetek és az előmelegített, 180 fokos sütőbe tolok 15 percre. Kiveszem, 2 centis szeletekre vágom és lapjával lerakva a szeleteket ismét visszatolom a 180 fokos sütőbe 15 percre. Hosszan eláll, szép ajándék, finom. Pisztáciából is kiadja.