Spenótos-hajdinás palacsinta

hajdinasspenotospalacsinta
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

  • tizenöt deka liszt (a fele hajdinaliszt)
  • tízdekányi spenót, forró vízben öt percig blansírozva
  • két tojás és egynek a sárgája
  • három evőkanál sör és egy kiskanál pálinka
  • másfél deci tej
  • fél deci tejföl
  • húsz deka félkemény sajt
  • két-három evőkanál frissen reszelt kemény sajt (parmezán vagy grana)
  • tíz deka vaj
  • zsályalevelek

A palacsintakészítésnél szokásos módon összekeverjük a lisztet a tojással, a tejjel, a sörrel és a pálinkával, félóráig pihentetjük, majd palacsintákat sütünk belőle. A félkemény sajtot gőz fölött megolvasztjuk, hozzátesszük a tejfölt és az összevagdalt spenótot. Elkeverjük, majd az így kapott masszát elosztjuk a palacsintákon, majd felgöngyöljük őket, és egy kizsírozott jénai tálra rakjuk. Rászórjuk a reszelt sajtot, tíz percig sütjük. Felolvasztjuk a vajat, beletesszük a zsályaleveleket, és a palacsintákra locsoljuk.