Paszternákos gyümölcskenyér

paszternak
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 20 perc bruttó 1 óra

Alapanyag:

  • 200 g vegyes aszalt gyümölcs
  • 4 evókaál narancslé
  • 2 evőkanál méz
  • 3 tojás
  • 175 ml olaj
  • 200 g cukor
  • 225 g liszt
  • fél teáskanál sütőpor, fél tk szódabikarbóna
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 teáskanál fűszerkeverék (fahéj, gyömbér, szegfűszeg, csillagánizs)
  • 225 g paszternák, lereszelve

Máz:

  • 250 g joghurt
  • 1 citrom leve
  • 50 g porcukor

180 fokra előmelegítem a sütőt, egy nagyobb gyümölcskenyér formát kivajazok-lisztezek. Az aszalt gyümölcsöket a mézzel és narancslével egy serpenyőben pár percig forralom. A tojást kihabosítom az olajjal és a cukorral, hozzáadom a szárazanyagokat, a paszternákot, végül a gyümölcsöket. Az előkészített formába öntöm és kb. 50 percig sütöm.

A mázhoz alaposan összekeverem a hozzávalókat és a még meleg gyümölcskenyérre kenem, így hűtöm ki teljesen.