Tripla umamis pite

umamikiss
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó másfél óra

Alapanyagok:

  • 20 dkg flódnitészta, de cukor nélkül!
  • 4 db érett, lehetőleg szabadföldi, finom paradicsom
  • 20 dkg kéksajt
  • 20 dkg reszelt parmezán
  • 1 dl olívaolaj

A tésztát egy éjszakai pihentetés után egy 26 centiméter átmérőjű formába nyújtom, a széleit felhúzkodom. A paradicsomot félcentis szeletekre vágom, a tésztára pakolom. Egyenletesen eloszlatom rajta a féldiónyi darabokra tört kéksajtot, megszórom a parmezánnal, sózom, meglocsolom az olívaolajjal, és egy órára a 150 fokos sütőbe tolom. Iszonyú finom, és olyan vega étel, amit minden húsevő lelkesen fog megenni, esküszöm.