Fésűkagyló vajjal és konyakkal gratinírozva

Váncsa karácsony fésűskagyló
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó 20 perc

Hozzávalók:

  • nyolc fésűkagyló
  • tizenöt deka vaj
  • egy pohár konyak
  • négy gerezd fokhagyma,
  • három evőkanál finomra vágott, friss zöldpetrezselyem
  • tíz evőkanál friss zsemlemorzsa
  • reszelt szerecsendió, frissen őrölt bors és só ízlés szerint

Elegáns és finom étel, a karácsonyesti vacsora ideális előétele. Tíz perc alatt összeállítjuk, további tíz perc alatt megsül.
Felolvasztjuk a vajat, belekeverjük a fokhagymát és a petrezselymet, majd a friss zsemlemorzsát. Szerecsendiót reszelünk, borsot darálunk bele, sózzuk, meglocsoljuk a konyakkal, alaposan összedolgozzuk. Sűrű krémre emlékeztető eredményt kell kapnunk, ha túl sűrű volna, adjunk hozzá egy-két evőkanálnyi langyos vizet. Elosztjuk a keveréket a kagylókban, kétszázhúsz fokos sütőben öt percig, grill alatt további öt percig sütjük, majd azon forrón tálaljuk